måndag 23 mars 2015

Handling och utställning

Hej!

Matte och jag går på kurs tillsammans med en massa roliga hundar. Den största är gul med lång päls (Golden retriver) och minst är en lång (korthårig dvärgtax) och en tunn (dvärgpinscher). Jag har det tunna snöret på mig och matte har fickorna fyllda med godis.

Vi får springa en del och göra en massa andra saker en och en, men jag vill helst krypa in i de roliga tunnlarna och tycker att det blir både kallt och tråkigt emellanåt. Då försöker jag få igång någon av de andra och drevern är nästan alltid med på alla mina bus ;-)

Matte håller mig i det tunna snöret.

Matte kallar det för handlerkurs och vi håller till på Agilityfabriken utanför Hässleholm med Mikael, som tränare. Jag undrar var handler är för något? Ibland får jag springa eller göra något med honom för att matte ska förstå bättre hur vi ska jobba tillsammans. Hm. Jag tycker att det bästa är att jag får det extragoda godiset (bland annat torkad lever).

Sen vi började på kursen har lillmatte, matte och jag åkt iväg och tränat "på riktigt" = ett främmande ställe med en massa nya spännande hundar och en främmande person som klappar på mig och kollar in mina snygga tänder :-)

Först åkte vi till Hässleholm och Nordskånska kennelklubbens valputställning. Det var trångt inne i hallen och ringen. Vi deltog i valpklass 3 och blev tvåa med HP. Jag tyckte att det var roligare att busa med de andra hundarna utanför ringen och framförallt att springa upp och ner i trapporna. Jag älskar att gå i trappor.

Matte, jag och domaren Henrik Skoog.

I fredags kom lillmatte och sov över, så då visste jag att vi skulle åka iväg någonstans igen. Den här gången var det till Skälskör i Danmark. Där fick jag träffa gammelmatte, min syster Sös och halvsyster Chanel och några andra släktingar och deras hussar och mattar. 

Jag fick snabbt veta av Chanel att det var hon som bestämde och det var helt ok. Sedan var där en massa andra whippets att kolla på och jag ville inte alls sitta i min bur utan ut och leka! Undrar just hur lång tid det kommer att ta innan jag får min kompis?

Jag tyckte inte alls att det var läskigt 
att stå på bordet den här gången.
Vi har tränat en hel del hemma på Prettys gamla trimbord.

Jag fick springa på en matta, för det var halt på golvet.
Annars spelar de handboll här!

Kollar in de andra hundarna i ringen.

Åh matte kan jag få lite mer av vårt specialgodis?

Matte var jättenöjd efteråt med oss båda. Jag gjorde debut i officiell klass, den kallas juniorklass. Först fick vi excellent, sen blev vi utplockade och placerade fyra med ck (av totalt 8 hundar). Min syster Sös vann klassen och blev sen tvåa efter Chanel i bästa tik. Det gick bra för oss alla i Magic Colour-gänget och alla var så himla glada, speciellt gammelmatte, som hade fullt med tårar i ögonen.

Jag hos min lyckliga matte.

Lillmatte var också lycklig, för hon hade fått se sin favorithundras - irländsk varghund. De är jättestora.

Sån här vill lillmatte ha...

När vi kom hem fick jag mat, sen gick jag och la mig och drömde sköna drömmar.

Trött Smukke efter en lång dag i Danmark.

Igår hittade matte mig sovandes precis som min mamma, även om gammelmatte säger att jag är himla lik min morbror Leffe.

Smukke sover i "Chilistyle".

Det är coolt att vara jag. Imorgon har matte lovat att det blir en strandpromenad eller en springtur med min nya tennisboll. Eller så blir det kanske en helt annan lång morgonpromenad med nya spännande dofter.

Svansvift och nospussar till er allihop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar