fredag 13 mars 2015

Strumptjuven Smukke

Hej!

Livet med Smukke har blivit lugnare efter att niomånadersstrecket passerades. Nu visar hon mer av den vuxna hund vi så småningom kommer att få leva med. Det betyder mer sansade promenader med löst hängande koppel och mindre av tugga sönder inomhus. Större intresse för lukter i största allmänhet och inte bara (hund)bajs, vilket vi tvåbenta verkligen uppskattar.

Smukke 10 mån med vikten 13 kg.

Matfavoriter är gurka, körsbärstomater, knäckebröd, fänkål, äpple och morotsstavar eller dito pengar. Speciellt roligt är det när matte eller husse delar upp knäckebrödet (vi kör med falu råg-rut) och lägger ut det runt om i bostaden. Hon hänger på och snor åt sig nästan innan man hinner lägga ut. 

Häromdagen kom jag att tänka på hur mycket hon vuxit sen i somras.

Smukke 11 veckor.

Smukke 10 månader.

Fortfarande är koltrastar det roligaste som finns att jaga. Hon far gärna rakt in i buskar under våra promenader. Man vänjer sig, men de första gångerna var det beteendet lite omtumlande.

Något hon också gillar är att stjäla strumpor. Speciellt rena par.

Hm. Finns det några strumpor här?

Här hade husse gömt dem!

Yes nu har jag dem.

Nu ska det dödas.
(=plocka isär paret).

Men vänta lite nu. 
Husse måste väl ha packat ner fler strumpor?

Jajamensan. Nu är de MINA!

Utomhus kallas hon för pinnbäraren av alla våra hundbekanta. Hon bär gärna runt pinnen en hel promenad eller byter till en ny. När vi kommer hem lägger vi den tillsammans med övriga pinnar (vi sorterar ut emellanåt), för inomhus är det pinnförbud.

Smukke bär och matte följer med.

Ju längre desto roligare,

eller hur?

Inomhus är och förblir favoritstället hörnan med alla fönster. Där kan hon ligga i tímmar, precis som Pretty gjorde.

Smukke håller koll på omgivningarna.

En whippet behöver få springa för fullt och det får hon förstås göra emellanåt. Då tar vi med oss en tennisboll och kastar iväg, sen springer hon själv runt och leker med den. Till slut är det ok att bli infångad, men det tar ett tag. Njuter gör både hon och vi av friheten.
Efteråt däckar hon i den stol hon utsett till sig egen.


Svansvift och nospussar till er allihop hälsar den smukke Smukke och hennes tvåbeningar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar