torsdag 14 maj 2015

En mer lagom busig ettåring

Hej!

Nu har jag fyllt 1 år! Det gjorde jag den 5 maj och firade med att både få nya leksaker och att bli vaccinerad.

Mina nya leksaker ;-)
Favorit har blivit den gula bollen.

I leksaksaffären (Satchmo´s) fick jag godis också av dem som jobbar där. Bara för att jag är jag. Det var mumsgott.

Jag har också hunnit bo på kollot i Bjärred hos lillmatte och hennes familj TVÅ gånger. Lillmattes mamma och pappa har en jättemysig säng, som jag sov i på dagarna. Där kunde jag också stå och titta ut genom fönstret på alla som kom förbi. Sen finns där en jättehärlig springplats, som jag provat att gräva i också (= gräsmatta). DET var kul. 

När husse var bortrest för ett tag sedan åkte matte och jag iväg. Vi hälsade på gammelmatte och -husse och mina släktingar i stugan i Vimmelstorp. Speciellt roligt var det att träffa mina två systrar Sös och Isa. Sen var Isas kompis, min morbror Leffe och hans kompis Columbus där också.

Vi allihop på bilden.
Isa i röd/vita täcket längst till vänster. Jag i grön/rosa. 
Sös i blå/orange i mitten.

Först gick vi en lång promenad i skogen i solen. Sen fick jag sitta i bilen när alla tvåbeningar åt mat och det regnade, snöade, haglade och blåste ute. Till sist fick jag komma in och passade på att snusa runt lite och heja på mina systrar och njuta av att vara tillsammans med de andra. 

Jag snusar runt efter godsaker eller pinnar.

Fast vet ni vad?! Matte försvann ut igen och kom in med vårt (trim)bord. Sen åkte jag upp på det, fick på mig ett sånt där tunt halsband och gammelmatte började pillra på mig. Det var ganska mysigt och jag försökte pussa på henne flera gånger och vifta på hela mig ;-)

Jag och min gammelmatte Jeannette.

Gammelmatte, matte och vackra JAG.

Sen var det Isas tur att få komma upp på bordet och få träna.

Joanna, Isa och gammelmatte.

Även min morbror Leffe fick prova fast han är både dansk och svensk utställningschampion och hans kompis Columbus.

Stellan, Columbus på bordet och Leffe tittar på.

Efter det gick vi ut allihop och fick träna handling. Det var lite kallt, men himla roligt att få springa tillsammans. Matte och alla de andra tvåbeningarna fick verkligen motion efter all mat de ätit ;-)

Matte och jag öser på. 
STORA steg säger gammelmatte alltid till matte.

Jag, Sös och Isa.
Visst är vi ursnygga!

Matte, jag, Leffe och Stellan.
Leffes matte berättade att hon sett fel på mig och min fine morbror, 
så lika är vi.

Sen fick jag sitta i bilen en stund till när matte kollade på mina halvsyskon. Hon förälskade sig i en tik och en hane (= typiskt henne att förälska sig i en hane också, men så har hon haft tre stycken förut...)

Tom-Tom (född -91). 
Rasmus (född -93). 
Gandhi (född -96).

Gammelmatte med sin favorittik och mattes två favoriter.
Nästa gång är det dags för min egen kompis att titta ut 
(säger matte och husse).

Några dagar senare fick jag vara på "dagiset" här i Lund, för husse var fortfarande bortrest. Då passade jag på att ta mig en paus när busige Björn också vilade. Det berättade Yasmine och Patrik och de hade filmat oss också ;-) Himla mysigt är det att hälsa på. Vi firade något som heter Valborg hos dem också. Jag brukar försöka smyga ut i köket för att ta mig några extra mumsbitar från bordet med alla godsaker, när alla tvåbeningar sitter i vardagsrummet och äter. Men husses syster Majsan ertappar mig varje gång... Jag fattar inte hur hon lyckas med det!

Vi har hunnit med en utställning till - ännu en officiell, fast nu var det en massa hundar jag aldrig sett förut (kennelklubbsutställning). Det var första gången utomhus och lite blåsigt och kallt där borta i Roskilde. Gammelmatte hade fixat fina kavaljer till tvåbeningarna.  

De nya kavajerna ser ut såhär.

Domaren var lite konstig för jag fick mest springa fram och tillbaka, inte runt som det brukar vara. Gräset var högt att springa i, men vi gjorde vårt bästa och matte var nöjd. Husse var med och tog lite bilder.

I min nya bur med mitt nya fina täcke.

Matte och jag in action. 
(Lovis och Cheries husse (Henning) står i bakgrunden.)

Kolla in mattes hår - det blåste ordentligt.

Mattes kompis Bibbi kom förbi med sin terriertik Penny för att kolla läget. Jag ville busa, men Penny tyckte att jag var urjobbig.

Nästa utställning är om flera veckor. Matte jobbar mycket nu och ofta sitter hon och tittar på TV när hon jobbar... Jag har börjat känna igen ljuden på TV, som betyder jobb för matte. Då lägger jag mig i soffan och somnar.

Damhandboll på TV = matte jobbar.

Pretty berättade för mig att det är smart att göra så, men jag har inte riktigt fattat det förrän nu på senare tid. Annars har jag kollat runt lite här hemma och försökt få matte (eller husse) att leka med mig i stället (= hitta på bus). Det är så tråkigt för dem att sitta stilla, eller hur!?

Nä nu ska jag ta och kolla om det går att få en såndär pinne jag fick i födelsedagspresent. 

Jo jag lyckades få de där tvåbeningarna 
att fatta vad jag ville ;-)

Svansvift och nospussar till er allihop.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar