måndag 22 december 2014

Julhälsning från busfröken Smukke

Hej!

Min matte säger att jag är en busfröken. En jättesöt busfröken brukar hon lägga till.

Söta busfröken Smukke 7 månader
(13,5 kg)

Det är tomt utan min kompis Pretty. På dagarna sover jag en stund på på förmiddagen och en längre efter vår lunch, min och mattes.

Antingen i korgen nedanför mattes skrivbord

eller i stolen.

Vi går på promenader och träffar på både roliga och lite läskiga saker. Jag gillar att undersöka, men både husse och matte tycker att jag är äcklig (!?) när jag kollar in andra hundars bajs. Det gör jag ju bara för att ha koll på dem som bor där vi promenerar. Suck.

Jag på promenad i mitt fina vintertäcke.

Jag bara måste berätta att jag älskar att bära runt på grenar, ju längre desto bättre. Matte säger att det är många som ler när jag kommer förbi även om de får flytta på sig. Det bästa är när min pinne är lika lång som trottoaren ;-)

Det finns mycket spännande att kolla in. Igår var vi på något som heter kyrkogård. Där fanns en massa roliga saker på marken att lukta på (= gravstenar och buxbomshäckar). Vi stannade till på ett ställe och husse tog upp några saker ur en påse, sen plockade matte ner andra saker i påsen och slängde (= tända ljus och ta bort vissna blommor). Jag passade på att kolla runt lite extra - himla intressant.

Sen gick vi vidare och kom till en jättestor gräsmatta. Då fick jag så mycket spring i benen att matte hade svårt att hålla i mig - hihihi. Vi gick runt gräsmattan och sen in på en gång mitt i den. Alltså varför inte bara springa rakt över?? Tvåbeningar är konstiga.

Jo vet ni vad. Nu tog husse upp några saker ur fickan (=fler ljus och en tändare) och gav till matte. Hon öppnade ett lock på en hög pinne (=ljushållare) medan jag snusade runt på en konstig bänk av sten fylld med vatten och blommor. Mina tvåbeningar berättade att detta kallas minneslund och att de tände ett ljus för Pretty och ett för mattes gamla släktingar.

För ett tag sedan kom lillmmatte och sov över hos oss. Jag sov hos henne HELA natten.

Jag hos min lillmatte Jenny.

Nästa morgon klev vi upp jättetidigt... Sen åkte vi länge i husses bil och kom fram till ett helt nytt ställe. Matte har berättat att det var Nyborg på ön Fyn i vårt grannland Danmark. Ni vet de land där de fattar att min namn betyder vacker ;-)

Jag fick träffa en massa både nya och gamla kompisar. Vi var där hela dagen och allra sist gick jag, min mamma Chili och matte in i en stor ring med en massa andra hundar. En del var JÄTTEstora. Jag hade fullt upp att kolla in dem och alla nya människor, min mamma var trött och matte nervös... Underligt nog gick det bra för oss i alla fall (4:e plats i parklass av totalt 9. Vi blev det enda placerade whippetparet). Vi fick ställa upp oss för fotografering och matte fick godis (till mig) och en present plus en fin rosett.

De flesta i Magic Colour-gänget.

Jag och min syster Søs försöker busa.

Jag har koll på läget i trygga mattes famn.

Matte blev så himla glad och jag passade på att pussa på henne, 
medan min mamma Chili letade efter gammelmatte.

De här fina rosetterna fick jag.
Den rosa är min. Den gröna fick min mamma och jag.

Nu är det snart visst något som kallas jul. För några veckor sedan plockade husse ner en låda med grejor och så kom det upp saker både på golvet, i fönstren och i bokhyllan i stora rummet. Jag hade fullt upp med att hjälpa till.
Sen gillar jag förstås att busa med mina leksaker. Jag får nya nästan hela tiden. Mina tvåbeningar kallar mig ibland för monsterdödaren, men de menar att jag gillar att kolla hur leksakerna ser ut inuti.

Just nu är det här min favorit. 
Både grön, stor och med ett häftigt ljud.

Vi vill önska en alla en riktigt GOD JUL och ett roligt och spännande GOTT NYTT ÅR.

Gammelhusse fick oss alla tre på bild.
Matte - JAG - Husse.

Svansvift och nospussar till er allihop!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar