fredag 16 december 2016

En intensiv månad

Hej!

Nu är det snart jul för husse plockade ner roliga lådan för ett tag sen. Givetvis visste jag vad det var, men Ziba skulle såklart kolla in allt

Ziba testar om datumtomten är ok.

Hänt sen sist

Ziba har varit på en utställning och jag på två.

Ziba 4 månader precis.
Valputställning i Flyinge Ridhus.
Arrangör: Sydskånska kennelklubben
Domare: Eva Liljekvist Borg
Det blev en andra plats med hederpris.

Matte tyckte att det var kyligt, men Ziba har sagt till mig att hon inte tyckte att det var så farligt. Hon hade jätteroligt för där var en massa andra hundar att kolla in och många både små och stora människor att pussa på. I ringen ville hon helst busa med de andra.

I Nyborg i en öppenklass med 20 tikar
blev vi placerade på 3e plats med ck
(domaren delade bara ut 11st t tikarna).
Arrangör: Myndeklubben
Domare: Frank Kane, GB

Matte och jag älskar att åka till Myndeklubbens juleshow och utöver att domaren hela tiden sa "Beautiful" till mig och att vi blev placerade, så vann vi med kennelmattes fina avelsgrupp efter mamma Chili och blev tvåa med uppfödargruppen.

BIS avel
Mamma Chili med sina fina barn
ur tre kullar: Smukke, Sös, Skye och Billie.

I början av december åkte matte och jag på minisemester och hälsade på min kusin Dexter och hans nya kompis Viking (7 mån) och deras tvåbeningar Birgitta och Göran. Jag är moster till Viking och honom satte jag på plats direkt.

Älvsjömässan gillar jag INTE.
Massa ljud, trångt och halt golv.
Det blev ett vg.
Domare: Elisabeth Jansson
Arrangör: Stockholms kennelklubb

Matte och jag var med i både avels- och uppfödargruppen och vann i rasen, men blev inte placerade i finalerna. Uppfödargruppernas förbedömning var en helt ny upplevelse för oss. Kanske 50 grupper som skulle trängas i en vanlig utställningsring. Trångt och rörigt, så både min brorsa Leo och jag lade oss ner på mattan och kopplade av. Tur man är cool.

Roligast tycker jag var promenaden i Bommersvik med Dexter och Viking och deras matte. Solen sken och det var SNÖ, som matte och jag älskar. Sen åkte vi till kennelmatte och kennelhusse.

Hela gänget utomhus i våra fina täcken.
Kennelmatte har sytt dem allihop.

Godistajm.

Sen åkte matte och jag hem igen till husse och Ziba. Hon blev så glad när hon såg matte att hon hoppade upp i hennes famn. Matte hade lite tur som kunde hålla fast vår sprallfia.

Vi hade med oss två nya leksaker
som kennelmatte sytt. 
Dem leker vi med nästan jämnt.

Vardagslunk

Vanliga dagar blir det en längre morgonrunda som Ziba orkar nuförtiden. Hon har inte vuxit så mycket sista månaden utan mer i kroppen och vägde 11,2 kg på sin 5 månaders dag. 

Mitt på dagen är det den roligaste stunden för då säger matte "Åka bilen". Det betyder att vi åker någonstans alla tre och att matte har godis med sig i fickan. En av mattes favoritställen är promenaden längs med sundet.

Fullt ös på oss.Sen får vi träna att stå på bordet då och då. Jag gillar det nuförtiden, men Ziba tycker fortfarande att det är ganska läskigt (högt upp).

Matte har inte upptäckt att Ziba
kollar in vad hon gör med mig 
(flyttar bakbenen).

Godis är gott tycker Ziba.

Avslutningsvis

Så passar jag och Ziba på att skicka er alla en julhälsning. Vi ska visst få besök av en massa folk i helgen. Det blir spännande.


Nospussar från oss två till er allihop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar