tisdag 14 februari 2017

Ett busfrö på sju månader och en löptik

Hej!

Hon är som en klocka vår älskade Smukke. Tredje löpet inleddes 10 månader efter det andra.

Smukke vill upp på nya favoritplatsen
å säger till Ziba att hoppa ner.

Ziba, 7 månader, tycker att det är jättespännande och vill gärna lukta, men då fick vi alla tre uppleva en ny sida hos husets diva. Smukke blev en muräna. Ett helt nytt ljud mullrade långt nerifrån och så visade hon att det finns många tänder i munnen plus att hon lufthögg. Oops sa Ziba och gick därifrån. 

Nu händer det inte varje gång så det kan både leka och busa tillsammans framför allt utomhus.

Snö på balkongen till mina fina tulpaner.

Det kom två decemeter snö i förra veckan. Tre glada tjejer och en husse som pratade om lappmögel. Vi tre snöälskare njöt av de tre dagarna med snöfall som gav möjlighet till bus i lilla rasthagen i nysnö tidiga mornar. Så otroligt roligt att se dem fara fram i vild glädje tillsammans.

Efter springturerna sov de tillsammans
i största korgen intill mig när jag jobbade.

Bus

Ja det är nästan ingen hejd på vad en whippetvalp kan hitta på. Smukke gillade att döda pipleksaker snabbt och plocka ur innehållet, att bita på blixtlås och käka på trästolarna. Ziba har utökat med egna idéer.....

Vända på hundbäddar och ta av överdrag och gräva underifrån.
Då blir det roligt skumgummi att sprida runt.
Sen kan man plocka dit allt möjligt roligt som tidningar,
böcker, pärmar och skor...

Det blev till att handla fler hundbäddar - nr 5 och 6. Aldrig haft någon whippetvalp som gillat att gräva i hundbäddar förrän nu.

Testade att dra på ett pålakan över hundbädd nr 5.
Den överlevde, men i stället blev hårdplastlådan
med leksaker demolerad...

Köpte ny leksakslåda av tyg med papp innuti. Hur länge den överlevde? Tja efter fjärde omgången fick den gå hädan och numera har vi ingen leksakslåda utan allt ligger intill korgen.

Nya billiga påslakan är inköpta för gräva i dem går också bra... För att inte tala om att käka på DVD-omslag och -skivor. Tur att vi har gott om kompostgaller. De kommer väl till nytta ;-)

Äta pinne stil
Jag är klar - är inte Ziba det?

Jag kan spara nu inte svälja pinnen bara för att du är klar.

Annars då?

Gå i koppel med bara Ziba går oftast riktigt bra, men tillsammans med Smukke? Nä då blir det hoppa känguru, tvärnit eller kasta sig ikapp storasyster som alltid går med hög fart. Tack och lov för selarna som mildrar och gör det lite enklare att hantera busfröet.

På promenad i fina selarna.

Smukke älskade att fara in i buskar efter koltrastar. Ziba jagar dem hellre på gräsmattor eller andra öppna ytor. De hinner undan och då stannar hon en lång stund och kikar efter dem. 

Ganska ofta blir vi tvåbenta stående i mitten med Smukke långt fram i sitt koppel. Hon vill snabbt vidare, medan Ziba finns i andra änden av sitt för att hon vill kolla in något ordentligt. Två helt olika halvsystrar som kompletterar varandra riktigt bra.

Avslutningsvis lite vardagsbilder på bästa polarna

Bra balans.

Så här sover vi gärna när det blivit kväll.

Tillsammans på pallen med utsikt över området.

Ziba 7 mån, 47,5 cm och 13,1 kg.

Smukke ville såklart göra det roliga också
= stå på bordet och få godis. 

Å med den här bilden önskar både två och fyrbenta - glad alla hjärtans dag eller som engelsmännen säger Happy Valentines Day.

Nospussar till er alla från Smukke och Ziba.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar