tisdag 15 december 2015

En händelserik höst del 1

Hej!

Vi har haft fullt upp matte och jag sen jag skrev sist ;-)

Först och främst har jag haft riktigt roligt eller vad sägs om detta.

Matte pratade om att hon behövde köpa nya skor,
så tja 
jag passade på att hjälpa henne lite med det beslutet.

Husse och matte gick iväg UTAN mig.
Då blev jag sur...

I bara farten plockade jag ner mattes jacka och "fixade till" den lite. När husse kom hem hittade han en massa gult i sängen och i hallen. Han sa att jag hade haft tur som spottat upp allt (läs plast och metall). Sen smakade jag lite till på ena väggen, på några par av husses skor men när matte kom hem då kom det där hemska gröna upp i vår hall (läs kompostgaller).

Matte sa att jag blivit tonåring vad nu det betyder!? (läs arton månaders smart och påhittig whippet).

Djursjukhuset i Helsingborg

Matte åkte iväg några dagar i mitten av oktober, så först fick jag vara på pensionatet hos Bibbi och Arne, sen kom husse hämtade mig. Vi hade det riktigt mysigt.

Jag myser med husse.

Men så var olyckan framme

Jag hade fått in glassplitter i högra baktassen 
(kolla på den övre främre trampdynan).

Det tog någon dag innan jag fick riktigt ont och vi åkte till djursjukhuset i Helsingborg. Där gillar de sådana som mig (läs whippets) och jag fick massor av klappar och delade ut pussar och svansvift. Veterinären hittade det som var fel med en gång, plockade ut glassplittret och så fick jag medicin.

Det gillade jag för då får jag äta levertjohej (=leverpastej).

En vecka senare var matte och jag ute på morgonpromenad. Jag hittade en pinne, ganska lång som jag svängde runt med. Men...

Det fanns en vass sak (kvist) som kom in i mitt ena öga (höger). Det gjorde ganska ont, så jag släppte pinnen och blundade, Vi skyndade oss hem. Matte försökte skölja ur ögat fast det gick sådär. Det blev en ny tur till Djursjukhuset.


En ny veterinär hällde något som blev grönt i mitt öga. Det var skönt. Sen lyste hon på mig och berättade för matte att jag fått en ytlig reva i hornhinnan. Matte köpte med sig någon sorts droppar (ZilkEye), som jag fick i en vecka. Nu hade husse kommit hem igen från något land (han är borta ganska ofta) och han åkte med mig på återbesök och då var allting bra.

Sen gick det en vecka till... Då kräktes jag på morgonen och sen mer när jag fått lite mat. Det blev en ny tur till dom trevliga på Djursjukhuset. Nu visste flera stycken vad jag hette också och jag fick extra klappar.

Först blev jag röntgad och sen tog de blodprov. Allt var bra och det kunde jag väl själv berättat. Jag hade bara smakat på lite spännande grejor utomhus ;-) Jag fick en spruta i nacken (anti-kräk) som sved rejält, så jag tjöt till. Sen fick matte och husse med sig medicin och hemma igen kokade husse ris till mig. Jag fick äta lite och sen allt mer under dagarna som följde. Matte hade koll på det för husse reste bort igen. Bäst av allt var att jag fick den där mumsiga maten, som matte fortfarande ger mig ibland som godis (RC Intestinal, torrfoder).

Jo förresten när vi åkte från Djursjukhuset skojade matte och veterinären om att nästa besök blir om flera år. Vi whippets är friska av oss fast när man är så nyfiken som jag så blir det visst såhär.

Race i sängen

En av mina favoritgrejor inomhus är att rejsa (race) i vår säng. Hihihi. Det bästa är om matte inte hunnit bädda, fast det går då också.

Jag början så smått i ena hörnet.

så kör jag några varv

när jag hör att matte eller husse kommer
så tar jag en paus...

så fort jag blivit själv igen fortsätter jag
(kolla hur täcket flyttat på sig...)

det är så kuuuuuuuuuuuuul

Nä nu ska jag kolla om det går att flirta till sig ett tuggben från någon av mina tvåbeningar. 

Jag lyckades!
(Smukke i Chilistyle med rumpan utanför korgen)

Svansvift och nospussar till er allihop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar