fredag 2 oktober 2015

Vardagslunk

Hej!

Vet ni vad - jag har fått en till stol att mysa i ;-). Den flyttade in för några dagar sedan.

Min lyxiga vardagstillvaro.

Nu jobbar både husse och matte för fullt. Det betyder att jag får följa med matte till hennes arbete och det gillar jag. Där finns också en stol till mig och en korg. 

På mattes jobb.

Det ligger i en härlig park och vi brukar ta långa promenader med mig först och matte efter. Har jag tur så blir jag klappad av de som finns på mattes jobb och det älskar jag.

Fröken Hjälpsam eller hur det nu var!?

Varje morgon brukar jag hjälpa matte att bädda sängen. Det är roligt och en dag passade matte på att bädda ner mig.

Jag myser under överkastet.

Det gjorde att jag kom ihåg en grej jag brukade göra förut - hihihi. När jag var liten hade vi ett annat överkast (grönt), som matte konstigt nog bytte ut (beige). Hon sa att det var trasigt... Hur som helst så kom jag på att det här nyaste (blått) var precis likadant som det första. Så jag testade att gräva och bita lite och visst kom sånt där roligt vitt ut ur täcket. Hurra tänkte jag.

Men... matte hade hört vad jag höll på med. Hon kom in och bytte till det tråkiga (beige) igen :-(

Några dagar senare kom det nya kuddar in i sängen och jag testade att sova med dem.

Nya kuddar att gosa mot.

Fast de måste ju inspekteras och det gjorde jag tillsammans med min kompis Pandis.

Pandis och jag fixade i ordning.

Där stack ut en sån där jäkla grej (läs: löpare på ett blixtlås). Dom brukar jag alltid hjälpa matte att ta bort och det hann jag precis innan vi skulle gå ut på promenad.

Mera bus

Jag kollar i påsar och sånt när husse och matte kommer hem. En dag hittade jag en favorit (läs liten PET-flaska). Den snodde jag med mig och hade kul med en bra stund.

Så här börjar man...

å så byter man snabbt plats, 
när tvåbeningarna närmar sig.

Pandis

Jag har hittat en favoritleksak, som jag bär runt på och busar med. Tvåbeningarna kallar den för Pandis.

 Visst är vi fina.

Bustajm

På utställning

Vi har hunnit med tre utställningar sen jag skrev sist.

Ronneby var först ut med strålande sol och nästan lite för varmt tyckte jag. Då fick jag träffa min kompis Lovis och hennes kompis Cherie och deras tvåbeningar. Jag fick excellent och blev fyra i juniorklasskonkurrensen.

På bordet där jag charmar domaren.

Min kompis Lovis :-)

Nästa utställning var i Eslöv. Det blåste som sjutton och var ganska kyligt, så jag hade täcke på nästan hela tiden. Jag fick excellent men blev inte placerad i juniorklasskonkurrensen (JKK).

Domaren säger till matte att 
jag är en "Devil in disguise"!

Vi stannade hela dagen tillsammans med mamma Chili och mina systrar Sös och Isa och alla deras två- och fyrbeningar. Alldeles på slutet fick vi springa in i det matte kallar stora ringen (läs: finalringen). Det var en massa hundar där (14 olika uppfödargrupper i 14 olika raser). Det gick bra för oss - först blev vi utplockade bland de sex och sen placerade som fyra. 

Matte får precis en av de gröna rosetterna, som
nu finns i mitt "prisskåp".

Tredje och senaste utställningen var på hemmaplan i Lund. Vi var samma gäng som dagen innan i Eslöv. Det ösregnade nästan hela tiden, så jag gömde mig inne i min bur under en tjock filt. När det blev vår tur regnade det bara lite grann (påstod matte....). 

Syns det att jag fryser?

Sen blev det bättre väder och jag fick först excellent, sen blev vi tvåa i klassen (junior) och till sist bland de fyra bästa tikarna (BT3). Matte var jättestolt över mig :-)

Så här glada blev vi, när vi kom tvåa i JKK.


Min fanclub var med nästan hela dagen :-)

Sen tävlade mamma Chili, jag och matte tillsammans och blev tvåa i finalringen (läs parklass). Matte bara skrattade hela tiden för vi ville inte gå ordentligt tillsammans (Chili höglöpte).

På andra plats matte, mamma och jag.

Vi avslutade med att återigen bli placerade med uppfödargruppen (BIS3).

Ute är det höst säger mina tvåbeningar. Det betyder att jag har täcke på mig på alla morgonpromenader för att det är lite kyligt. Jag gillar att ha täcke, men allra mest gillar jag att få spring för fullt.

Fullt ös med en (tennis)boll i munnen.

Nä nu ska jag ta en liten paus i den andra stolen.

Smukke i whippetstyle.

Svansvift och nospussar till er allihop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar