torsdag 6 november 2014

Smukke är stor nu...

Hej!

Det var ett tag sen sist. Nu har Smukke hunnit bli 6 månader. Hon är nästan lika hög som jag (46 cm) och väger 12,5 kg.

Kolla själva. 
Vi tar lika mycket plats på längden säger matte...

Förra gången skrev jag att våra tvåbeningar brukade glömma att ta med sig kameran när vi får springa lösa. Jag tror att de måste ha fattat något för gången därpå var den med.

Smukke älskar att bära på saker. 
Här är det ett äpple.

Jag kollar in omgivningen och 
Smukke hänger på med äpplet i munnen.

Bus med "bytet".

Infångad i selen stolt bärande ett riktigt stort äpple.

Sen var det min (o)tur att åka i badet och bli rakad och klippt. Matte tyckte att det var hög tid, att jag var långhårig och annat sånt som tvåbeningar tycker. Suck.

Efter badet får jag ligga mellan sköna handdukar och min favoritfilt ovanpå. Smukke tyckte att det var jätteroligt och försökte hoppas på mig... Då blev jag sur.

Busiga Smukke är på g

Jag hoppade ner på golvet med Smukke efter mig. Det var riktigt kul för vi försökte hjälpas åt att göra mig torr genom att springa. DET gillade inte matte, så det blev tillbaka i handdukarna, men jag fick lägga mig i andra hörnan av soffan. Sen somnade vi båda två :-)

Två nöjda bushundar.

Både matte och husse har varit ute och rest var för sig, sen jag skrev sist. Alla gångerna försökte de packa som vanligt i sängen i sovrummet... Jag brukar ligga på golvet och kolla, men Smukke hon hoppade upp och tja...

Det här var intressant att smaka på...

Matte löste situationen med att packa på köksbordet i stället. Medan husse skickat ut oss på promenad med matte. När han kom hem nu senast och började packa upp hade han "glömt" vår hjälpreda. Hehehe.

En som blixtsnabbt ville hjälpa till...

Hur öppnar man denna?

Å så åkte matte och Smukke iväg i flera dagar till gammelmatte och gammelhusse! Matte hjälpte gammelmatte på en utställning så Smukke fick ligga i en bur hela dagen och kolla på andra whippets. Det var visst ganska kul. Sen fick de lite ringträning också tillsammans med släktningar till Smukke. Fast Smukke har berättat att det allra roligaste var att få busa med syster Søs.

Utomhus på golfbanan

Två systrar i flygande fläng.

Å inomhus. 

Det blev taget lite uppställningsbilder också. Gammelhusse fotade, gammelmatte visade och matte fick i uppdrag att vara rolig. Ja inte på danska alltså (lugn) utan på svenska. Hahaha. Smukke har berättat att hon och hennes mamma Chili bland annat passade på att trassla sig runt mattes ben. 

Mamma Chili och min bästis Smukke.
Visst är de lika ;-)

En annan sak som Smukke gillade var att sova i gästsängen. Himla mysigt täcke fick jag veta.Jag saknade Smukke jättemycket och matvägrade... Det gjorde att tvåbeningarna fick ge mig extra god (burk)mat. Plus att jag pillrade lite i ett sår = matte fick fullt upp med MIG när husse åkte bort igen.

Nu har husse kommit hem igen och jag njuter av den goda maten. Enda minuset är att matte envisas med att jag ska ha något (jäkla) bandage över såret. Det har läkt tycker jag, som gärna pillrar lite i det för att kolla läget. Men det fattar inte matte... Suck man kan visst inte alltid få som man vill.

Jag med mitt senaste bandage...

Jag tänkte avsluta med lite nyheter på busfronten när det gäller Smukke. Hon gillar att dricka ur mattes kaffemugg med mjölk, när hon får chansen. men det går bra med lite grönt te också ;-)

Grönt te är helt ok...

Å så gillar hon att klura ut vad våra olika leksaker innehåller. Det är rätt så bra för vi får nya hela tiden. Hon är också fascinerad av dragkedjor och har bland annat fixat så att det inte längre går att stänga vår bur ;-) Smukke älskar förresten små heltäckningsmattor med gummerad baksida. Matte har börjat köpa sisalmattor i stället. Ganska skönt för de är mina favvisar att sova på.

Smukkes upptäckar- och grävarlusta gjorde att vi fick ett nytt överkast till slut. Matte lagade och lagade, men när Smukke hade munnen full med stoppning en kväll fick matte nog. Det gamla gröna åkte i soporna och in kom ett nytt elegant ljusbeige.

Helt ok att sova på.

Det gjorde att Smukke började leta nya sovplatser. Nu är den absoluta favoriten stolen i mattes arbetsrum.

Favoritplatsen.

Nu är det snart dags för lite mumsig kvällsmat. Svansvift och nospussar till er allihop!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar