torsdag 17 juli 2014

Fröken Näsvis har flyttat hit

Hej!

Smukke är lika kaxig, som jag misstänkte. Hihihi. Jag var likadan påstår matte...

Vi på våra favoritplatser i vardagsrummet.

Husse och matte har fullt upp med att få henne att smaka på rätt saker både inne och ute. Utomhus får våra tvåbeningar fickorna fulla med fimpar, snus, choklad och annat som folk slänger plus vanliga saker som harbajs, småstenar och pinnar. Matte påstår att jag samlade på minst lika mycket och det tycker jag är fräckt av henne!

Inne käftar Smukke gärna tillbaka när husse eller matte säger till. Tja hon behöver förstås få lära sig, precis som jag fick göra. Jag drar mitt strå till stacken, men behöver inte alls säga till särskilt ofta jämfört med husse och matte ;-) Man är väl smart.

Häromdagen tog matte fram trimbordet. Huga. Då gick jag min kos. Jag brukar få står där i timmar, fast jag blir förstås fin (= pretty) efteråt.

Men nä det var Smukke som skulle få testa att stå där och husse fotade för fullt. Tvåbeningar är konstiga.

Smukke 10 veckor

Hon tyckte att det var helt ok en liten stund, sen matte fick gå och hämta GODISET. Matte har köpt ett som jag först fick prova och godkänna i hundaffären. Vi får det när vi ätit upp vår mat.

Smukke gillar också GODISET.

Det blev lite lugnare för matte med godishjälpen.

Sen plockade matte ihop trimbordet igen och då passade jag på att kolla tillsammans med Smukke.


Jo sen kom det ett mail med bilder från gammelmatte och gammelhusse på när Smukke och jag träffades allra första gången. Vi gillade och gillar varandra :-)

Smukke och jag i våra fina halsband, 
som gammelmatte gjort.

Jo jag måste bara berätta att Smukke klurat ut hur hon ska göra för att tvåbeningarna ska förstå att hon behöver gå ut. Hon sätter sig vid ytterdörren och väntar. Smart va ;-)

Efter vårt allra första möte har vi gjort en hel del tillsammans, som att åka hissen i vårt hus, gå ner för trapporna och förstås gå promenader. Smukke har inte riktigt fattat hur man ska gå i koppel. Hon hoppar gärna och studsar runt omkring mig. Hm. Jag har fått säga till henne ett par gånger på skarpen både ute och inne. Hon fattar direkt och det gillar jag.

Nä nu ska jag ut en runda med husse. Vi går långt, så matte får ta hand om Smukke så länge. Hon sover (nu igen). 


Svansvift och nospussar till er allihop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar